BC BADminton SOesterberg, is opgericht in september 1973.

Een aantal sportievelingen uit het dorp, wilden wel eens iets anders dan buiten een shutteltje slaan, die door de wind niet daar kwam waar men wilde.

De hoofden bij elkaar gestoken, anderen ook geënthousiasmeerd en aan het werk gegaan.

Dit resulteerde al snel in meerdere Soesterbergers die de uitdaging, dat badminton heet, aan wilden gaan.

Diverse gesprekken met de gemeente volgden en met resultaat! Op 21 september werden de statuten vastgelegd en was BC BADSO een officiële badminton vereniging. Een sporthal in Soesterberg? Toen nog niet. Er werd gespeeld in het Dorpshuis en de gymzaal van de Carolusschool . Al snel was er een team dat meedeed aan de competitie. Daar de afmeting van de sportzaal van het Dorphuis niet geheel voldeed aan de eisen van de Nederlandse Badmintonbond moest er dispensatie worden aangevraagd om de competitiewedstrijden in Soesterberg te kunnen spelen. Dispensatie werd verleend en competitie spelen was nu een feit voor BC BADSO.

Al snel bleek dat badminton een geliefde sport was en het leden aantal groeide gestaag. Ook de jeugd bleek geïnteresseerd, zo was in 1975 de BADSO jeugdafdeling een feit.

De senioren deden het goed in de competitie en promoveerden en het leden aantal steeg aanzienlijk. Hierdoor volstond het Dorpshuis niet meer en moest er uitgeweken worden naar Soest. Sporthal De Bunt werd de place to be. Doordat er nu ook in Soest werd gespeeld, kwamen ook Soesternaren naar BC BADSO. Jaren werd er op dinsdag en donderdag getraind en op zondag competitie gespeeld.

Gelukkig voor Soesterberg werd in 1986 een sporthal, De Banninghal opgeleverd. Hierdoor konden de wedstrijden weer in het dorp gespeeld worden. Maar het aantal leden uit Soest was en is nog groot. Hierdoor is de sporthal De Bunt nog steeds door BC BADSO in gebruik op dinsdag en donderdagavond. Ook op zaterdagmorgen wordt er door de jeugd nog getraind in De Bunt.

Zo heeft BC BADSO nu diverse mogelijkheden in Soest en Soesterberg om de badmintonsport te beoefenen.